
Eğirdir ilçesi, Sahilyolu üzerinde meydana gelen yürek burkan bir trafik kazası, 9 yaşındaki Elif Doğan’ı hastanelik etti. 2 Mart 2026 Pazartesi akşamı saat 18.10 sıralarında gerçekleşen olayda, market alışverişinden dönen küçük kıza bir otomobil çarptı.
Kaza, İlçe Tarım Müdürlüğü binası önünde, Sahilyolu üzerindeki 101 Market yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ali Emre KILINÇ sevk ve idaresindeki 07 S 6237 plakalı otomobil, yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan 9 yaşındaki Elif DOĞAN’a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle küçük Elif yere savrulurken, olay yerine gelen ilk yardım ekipleri ve çevredekiler büyük panik yaşadı.
İhbar üzerine hızla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrasında Elif Doğan’ın bilincinin açık olduğu tespit edildi. Yaralı çocuk, ambulansla Eğirdir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza yerinde yürekleri burkan bir görüntü vardı; minik Elif’in marketten aldığı topitop, çikolata ve sakızlar yolun dört bir yanına saçılmıştı. Bu masum şekerlemeler, kazanın dramatik boyutunu ve küçük kızın yaşadığı talihsizliği gözler önüne serdi. Çarpan otomobilde ise kırık camlar ve hasarlı sol ön far dikkat çekti. Küçük kızın annesi, olay yerinde verdiği ilk ifadede, kızıyla birlikte marketten alışveriş yaptıktan sonra karşıya geçmeye çalıştıkları sırada otomobilin çarptığını belirtti.
Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kazanın nedenlerini ve sorumlularını belirlemek üzere geniş çaplı bir inceleme başlattı. Trafik kazalarının önlenmesi adına sürücülerin ve yayaların daha dikkatli olması gerektiği bir kez daha gözler önüne serilirken, yaralı Elif Doğan’ın sağlık durumunun iyiye gitmesi bekleniyor.









